blue background with O2 bubbles four bubbles with happy smiling people

Gratulujeme vítězům roku 2024

Dobroty z hor

  • Ostatní činnosti
  • Olomoucký kraj
platných hlasů: 2
Dobroty z hor
Jaký je váš největší podnikatelský úspěch?

Za zhruba 2 a půl roku podnikání a plnění našeho snu se nám podařilo získat několik cen. První rok, to se psal rok 2022 jsme získali naši první cenu a to Great taste awards, což je nejprestižnější kulinářské ocenění na světě, které se uděluje každý rok v Angii. Tehdy nám získat tuto cenu džem z černého rybízu s květy černého bezu (doteď nejprodávanější džem z naší nabídky). V tom samém roce se nám podařilo získat cenu Olomouckého kraje za svatojánské ořechy. V roce 2023 jsme byli ještě úspěšnější. Cen jsme získali celkem 5. První byla cena Olomouckého kraje za džem z černého rybízu s květy černého bezu. Druhou cenu v tomto roce jsme získali za svatojánské ořechy, cena to byla ta nejvyšší, která se dá v ČR získat - Regionální potravina. Tato cena nám vynesla mediální zájem, dostali jsme pozvánku do pořadu Kluci v akci, psalo se o nás v MF Dnes a dalších regionálních rubrikách. Tím ale tento úspěšný rok neskončil. Přihlásili jsme další čtyři výrobky do Great taste awards a hned 3 z nich získaly nejprestižnější ocenění světa - Great taste awards. Mezi oceněnými byla ovocná chilli omáčka z manga, ananasu s římským kmínem a koriandrem, dále višňový džem s hořkou čokoládou z Troubelic a griotkou a poslední oceněný výrobek byl džem z červeného angreštu s ginem Garage 22, kardamonem a rozmarýnem. (ten opravdu stojí za to) Mimo to jsme získali známku regionální kvality a lokálnosti - Jesníky originální produkt a v tuto chvíli řešíme další značku kvality a to - Klasa.

Díky jaké vaší charakterové vlastnosti se tento úspěch dostavil?

Nedá se vyzdvihnout jen jedna. Je to směs více vlastností. Určitě to je poctivost, smysl pro detail, puntičkářství nepustit do světa nic s čím nejsem spokojený. Velké odhodlání a zarputilost ustát všechny ty lidi co Vás odrazují od toho co děláte, že to nemá smysl apod. Důležité je to prostě nevzdát, tam kde ostatní vidí překážku, já vidím řešení, takže velká vytrvalost, když člověk pravuje na svém snu i 15-18 hodin denně.