blue background with O2 bubbles four bubbles with happy smiling people

Gratulujeme vítězům roku 2024

CoolCamp | Měníme volný čas v COOL zážitky

  • Kulturní, zábavní a rekreační činnosti
  • Moravskoslezský kraj
platných hlasů: 47
CoolCamp | Měníme volný čas v COOL zážitky
Jaký je váš největší podnikatelský úspěch?

Na vysoké škole, kde nikdo neorganizoval akce, jsem se odvážil začít pořádat lyžařské zájezdy, párty, výlety do Chorvatska a vinařské zájezdy. Tato zkušenost mě inspirovala natolik, že jsem napsal diplomovou práci o organizování cestovních akcí. Díky tomu mi má vedoucí půjčila peníze na založení cestovní kanceláře. Tak vznikl CoolCamp. Zpočátku jsme byli úspěšní díky studentům, ale po ukončení vysoké školy jsme zjistili, že potřebujeme marketing, což nám moc nešlo. Po dvou letech jsme byli bez peněz a musel jsem se rozejít s kolegou, se kterým jsem do té doby spolupracoval. Našel jsem si nového partnera a CoolCamp se začal ubírat novým směrem. Po dalších dvou letech jsme se ale opět názorově rozešli, protože jsem se více věnoval svému druhému projektu, Hernímu baru Realita Gaming Bar v Ostravě. V té době byl CoolCamp zadlužený přibližně 250 000 Kč kvůli vysokým fixním nákladům a nedostatku příjmů. Rozloučil jsem se s kolegyní a prodal 49 % firmy investorce, která postupně vložila 700 000 Kč. Díky těmto prostředkům jsme transformovali CoolCamp z cestovky pro mladé na zážitkovou cestovku. Pak přišel Covid-19 a já jsem měl rizika diverzifikovaná do tří oblastí – bar, půjčovna dodávek a cestovní kancelář. Všechno se zakázalo a já jsem zůstal bez příjmů, ale s náklady na leasingy aut, nájmy a další. Musel jsem rychle najít cesty, jak přežít. Začal jsem prodávat zájezdy do míst, která nebyla omezena Covidem, ale vždy, když měl zájezd odjet, daná země zakázala vstup. Takto jsme přežili dvě covidová období a na konci nám zůstalo jen 200 Kč na účtu. Od té doby jsme ale mnohem úspěšnější. Dnes máme 25 ambasadorů a pořádáme kolem 40 zájezdů ročně do celého světa. Tato cesta byla plná výzev, ale ukázala mi, že odvaha a vytrvalost jsou klíčové k úspěchu. CoolCamp je dnes silnější než kdykoliv předtím a já jsem pyšný na to, co jsme dosáhli. P.S: Minulý týden jsem vyplatil investorku a tak po 9 letech je CoolCamp jen můj. :)

Díky jaké vaší charakterové vlastnosti se tento úspěch dostavil?

Můj největší úspěch v založení a vedení CoolCampu se dostavil především díky mé silně vyvinuté schopnosti zvládat chaos a výzvy, kterou nazývám "Pozitivní flegmatismus".
 
Pozitivní flegmatismus je moje schopnost nevzdávat se před složitými rozhodnutími a nehroutit se z proher a pádů. Tento postoj mě provází celý život a manželka mi navíc říká, že jsem jak fénix. Shořel už jsem totiž mnohokrát, ale vždy jsem povstal. Navíc miluji Chaos. Ať už na ulicích v cizích zemích nebo při náhlých situacích, které je potřeba ihned a s čistou hlavou řešit.