blue background with O2 bubbles four bubbles with happy smiling people

Gratulujeme vítězům roku 2024

SlovakiaFarma

  • Velkoobchod a maloobchod
  • Jihomoravský kraj
SlovakiaFarma
Jaký je váš největší podnikatelský úspěch?

S prodejem granulí jsem začal před osmi lety. Značku se kterou jsem začínal mám v nabídce doposud, ale jak člověk rostl a učil se, tak chtěl i něco svého. Nejprve to bylo výhradní zastoupení pro český trh na pár značek ze Slovenska. Jedna z nich se chytla velmi dobře, jenže po roce a půl nastaly s majitelem značky nějaké rozepře a ten mi sebral zastoupení. Každopádně během toho roku a půl jsem se naučil jak dostat na trh novou značku. Vytvořil si spolupráci s řadou lidí, točily se videa na podporu značky a hodně sponzorských darů směrovalo na různé psí výstavy. Po zrušení zastoupení jsem si vytvořil vlastní značku, ale ani s ní to nebylo na začátku jednoduché. Majitel značky, kterou jsem rok a půl prodával totiž volal do volal do fabriky a pohrozil, že buď já a nebo on a tak mi spolupráci zamítly. Nicméně nevzdal jsem se, a svoji značku si prosadil a vytvořil první vlastní recepturu. Ty prodeje nešly úplně jak bych si přestavoval, ale pomalu se to nabalovalo a zákazníci přibývaly. Po nějaké době jsem byl nucen značku přejmenovat, jelikož na mne tlačila jedna nejmenovaná firma prodávající sekačky a traktory, kvůli podobné hvězdě na logu a použití slova Star, který byl v původní značce obsažen. Nechtěl jsem to řešit přes právníky a značku přejmenoval na SlovakiaFarma. Od té doby jde prodejnost pěkně nahoru. Mám pár vlastních receptur a lisované receptury zažívají velkou oblibu, přestože jsou v nabídce velmi krátce. Na konci roku jsem se musel přesunout do větších prostor, aby se mohly vytvořit nové receptury. Nyní připravujeme první lisované granule s obsahem hmyzího proteinu. No a kam to chci dotáhnout? Vlastní fabrika na výrobu granulí, by byla super, ale dávám si postupné cíle. V tuto chvíli jsem naprosto spokojen s tím, že když vytvořím vlastní recepturu, tak mám na ni vždy skvělou zpětnou vazbu. Rád experimentuji a nechávám dávat do receptur méně tradiční suroviny. Každopádně práce mne baví a další nové receptury již mám na papíře.

Díky jaké vaší charakterové vlastnosti se tento úspěch dostavil?

Nejvíce se učím tím jak roste člověk a samotná firma. Učím se poslouchat zpětnou vazbu od zákazníků. Poslouchám co jim chybí a co by potřebovali. Sleduji diskuze o granulích a specifických požadavcích psů na výživu na sociálních sítích. A poslední době jsem si hodně oblíbil podcasty o úspěšných podnikatelích.